Ben je als palliatieve zorg verpleegkundige opgeleid? Heb je een opleiding tot palliatieve zorg verpleegkundige afgerond bij Erasmus MC, Christelijke hogeschool Ede, Hogeschool Utrecht of bij Saxion Hogeschool? Jouw mening telt!

In Nederland is palliatieve zorg generieke zorg, dit wil zeggen dat iedere zorgverlener in staat moet zijn om palliatieve zorg te verlenen. In veel landen wordt palliatieve zorg als specialistische zorg gezien en is daarmee een formeel specialisme voor de verpleegkundige en medische beroepen. Omdat we in Nederland palliatieve zorg niet als een formeel specialisme beschouwen zijn er nog veel onduidelijkheden over hoe de rol van de palliatieve zorg verpleegkundige er in de verschillende (zorg) organisaties uit ziet. In dit onderzoek zijn we op zoek naar hoe palliatieve zorg verpleegkundigen in Nederland zijn gepositioneerd in hun zorgorganisatie.

Het onderzoek bestaat uit twee rondes. In deze schriftelijke ronde vragen we allereerst naar jouw werkzaamheden als palliatieve zorg verpleegkundige. In de tweede ronde organiseren we focusgroepen voor een geselecteerd aantal palliatieve zorg verpleegkundigen en hun leidinggevenden. Aan het einde van de vragenlijst vragen we je of je wilt participeren aan de focusgroep, daarvoor kun je jouw emailadres invullen aan het einde van de lijst. De focusgroepen zijn gepland voor juli en september 2024. Wij gaan zorgvuldig met jouw persoonlijke gegevens en privacy om.
Het beantwoorden van de vragen vraagt ongeveer 15 minuten van jouw tijd. Hierbij de link naar de vragenlijst.

De vragenlijst staat tot 8 juni 2024 open.

Alvast hartelijk dank voor jouw deelname! V&VN afdeling palliatieve zorg, Ingrid van Zuilekom, Suzanne Metselaar, Berdine Koekoek, Fleur Godrie, Harmieke van Os-Medendorp en Bregje Onwuteaka-Philipsen.

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.