Afgelopen week hebben we met elkaar mogen genieten van het NCPZ2022. Een congres waarbij wij als bestuur bij de programmacommissie betrokken waren.
In korte tijd, met toch beperktere middelen dan in eerdere edities is een congres neergezet met een zeer inspirerend programma voor alle professionals, werkzaam in de Palliatieve Zorg. Hier zijn we als bestuur dan ook trots op!

Daarnaast zagen wij de ontwikkeling van een rode draad gedurende het congres, waar we als bestuur ook blij mee zijn. Het competentieprofiel Palliatieve Zorg verpleegkundige werd al vroeg aangehaald als voorbeeld voor andere beroepsgroepen om te duiden wie specialist Palliatieve Zorg is. Het voornemen van het bestuur om ook voor verzorgenden een dergelijk profiel te gaan ontwikkelen werd verheugd ontvangen en omarmd. Dit vanuit een gedeeld besef dat verzorgende een grote beroepsgroep is werkzaam in de Palliatieve Zorg.

Aan een dergelijk profiel zal zeker ook weer meegewerkt worden door professionals werkzaam in onderwijs en praktijk, zoals dit ook is gebeurd aan het profiel voor verpleegkundigen. Daarnaast willen we graag de verzorgenden zelf zo goed mogelijk betrekken bij de ontwikkeling, en zijn op zoek naar collega's die hier belangstelling voor hebben.
Mocht je verzorgenden in je netwerk hebben dan willen we je vragen dit bericht te delen, of hen persoonlijk dit bericht onder de aandacht te brengen. Dit zodat we een zo breed mogelijke groep verzorgenden werkzaam in de Palliatieve Zorg kunnen bereiken.

Ben je verzorgende en wil je meedenken of doen neem dan contact met ons op, reageer op dit bericht op stuur ons een privébericht via palliatievezorg@venvn.nl.
Ook als je eerst meer informatie wilt, neem contact met ons op of kijk hier: https://palvoorprofs.nl/

2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.